vrijdag 19 oktober 2012

In 15 minuten je huiskamer toonbaar krijgen

Je hebt een hele drukke week achter de rug en over een kwartier staan je ouders/vrienden/buren op de stoep. Om een beetje goed voor de dag te komen, is het nu hoog tijd voor een hele snelle ronde om je huis toonbaar te maken. Aan de slag, het wordt doorwerken!

1. WC schoonmaken met kant en klare schoonmaakdoekjes (2 min)
Wat wc-schoonmaakmiddel in de pot gooien. Dan snel met de kant-en-klare doekjes de bril en pot schoonmaken. Pot schoonmaken met de borstel en met een laatste doekje de vloer schoonmaken. Het is niet goedkoop en ook niet goed voor het milieu, maar ik vind kant-en-klare schoonmaakdoekjes reuze handig.

2. Rommel opruimen (3 min)
In enkele minuten kan er een hoop rommel opgeruimd worden. Schakel alle gezinsleden in en laat iedereen 3 minuten ruimen. De kamer ziet er meteen een stuk beter uit. Mocht er te veel rommel zijn, gooi het in een grote mand en zet het op een kamer waar de visite niet komt.

3. Neem de in het oog springende stofplekken af (2 min)
Om stof en vieze vingers weg te halen de tafels en kasten afnemen met een nat doekje.

4. Gebruik de swiffer (2 min)
Wij hebben beneden parket en daar is de Swiffer ideaal, met een snelle ronde zijn de kruimels zo van de vloer en oogt het huis meteen een stuk netter.

5. Keuken opruimen (5 min)
De vaatwasser uitruimen, vieze vaat in de vaatwasser zetten, rommel opruimen en een doekje over het gasfornuis en aanrecht halen.

6. Fatsoeneer jezelf (1 min)
Nog één minuut om jezelf te fatsoeneren zodat je er niet als een oververhitte vaatdoek uitziet. Voor de rommel en viezigheid die niet opgeruimd is: er wordt geleefd in dit huis, dus rommel en vieze vingers op het raam horen er ook (tot op zekere hoogte) bij. Laat je niet gek maken!4 opmerkingen:

  1. Leuke post en wat goede tips gelezen. Ik ga dit vanavond uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je tips, klinkt goed! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor je reactie. Is leuk om te horen dat je er iets aan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen