vrijdag 6 juni 2014

Wat te doen met de kinderen in de vakantie – acht tips

Er staat weer een kindervakantie voor de deur, heerlijk voor de kinderen, maar voor de werkende ouders is dit weer puzzelen hoe dit op te vangen. De vakantiedagen van de ouders zijn niet toereikend om de hele week te overbruggen. Acht tips om de kinderen een leuke vakantie te geven, zonder dat je verlofsaldo meteen op nul staat.

1. Logeren bij opa en oma
Een logeerfeestje bij opa en oma is heerlijk voor de kinderen. Alle aandacht van opa en oma, gezellig pannenkoeken eten en  laat naar bed. Opa en oma zijn gesloopt na het logeren, maar de kinderen (en ook opa en oma) hebben zich prima vermaakt.

2. Vakantieopvang bij reguliere kinderopvangcentra
Steeds meer kinderopvangcentra bieden ook vakantieopvang aan voor kinderen die normaal gesproken niet naar de opvang gaan. Bij de vakantieopvang worden leuke activiteiten georganiseerd. Kleine uitstapjes, knutselen, sporten of spelletjes doen, het kan allemaal. Het is wel een kostbare tip, een paar honderd euro ben je dan wel per dag kwijt.

3. Oppas door studente
Niet alleen de kinderen zijn vrij, ook studentes zijn vrij. Dus misschien is je reguliere oppas bereid om een dag op jullie kinderen te passen. Kinderen kunnen lekker in hun eigen huis spelen of buiten met hun vriendjes. Natuurlijk krijgt de oppas iets meer betaald dan voor de avonden.

4. Op kamp
Er zijn volop kinderkampen waar de kinderen een paar dagen heerlijk bezig zijn met een hobby. Zo zijn er in de meivakantie zeilkampen of  ponykampen, maar ook Kids adventure kampen

5. Opvang organiseren met andere ouders
Jullie zijn niet de enigen met de uitdaging om de opvang voor de kinderen in vakanties te organiseren. Ook de ouders van vriendjes of klasgenootjes hebben dezelfde uitdagingen. Organiseer het met elkaar, waardoor jij de ene dag de vriendjes erbij hebt en jouw kinderen de andere dag naar de andere ouders gaan

6. Vrij nemen
Alle dagen vrij nemen in de vakantie is lastig, maar wat extra vrije dagen opnemen moet toch lukken? Samen met de kinderen wat leuks doen om zo te genieten van elkaar en even afstand van het werk te nemen.

7. Je uren anders indelen
Het nieuwe werken is voor steeds meer mensen mogelijk. Dus je zou mogelijk je werktijden aan kunnen passen deze periode. Je staat vroeg op, zodat je wat uurtjes kunt maken terwijl de kinderen nog slapen of nog lief spelen. Dan ga je wat met de kinderen doen en als zij op bed liggen, maak je nog wat werk af. 

8. Vakantie-activiteiten in de gemeente

Veel gemeentes organiseren in vakantieperioden (meestal alleen zomervakantie). Voor een klein bedrag kunnen je kinderen heerlijk spelletjes doen of sporten met leeftijdsgenootjes onder begeleiding. Er zijn gemeentes die hele dagen organiseren of soms alleen dagdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten